Kurucusu Timur Kocabıçak, yeni organik üretim çiftliği ve butik otel projeleriyle gastronomi, sürdürülebilirlik ve eğitim alanında öncü adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti.

Adana’nın Şanlı Kurtuluşu İçin Tarihi Adım! 5 Ocak Platformu’ndan Vali Köşger’e Özel Sunum
Adana’nın Şanlı Kurtuluşu İçin Tarihi Adım! 5 Ocak Platformu’ndan Vali Köşger’e Özel Sunum
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli restoranı

Kurucusu Timur Kocabıçak, Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli restoranı olarak faaliyet gösteren Gastro Muğla’nın sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir eğitim ve sosyal gelişim merkezi olduğunu vurguladı.

Kocabıçak, “Dünya Şefler Birliği yönetim kurulu üyesiyim, aynı zamanda Muğla Gastro Mutfak Sanatları Derneği başkanıyım. Gastro Muğla, mutfak sanatları derneğine bağlı iktisadi bir işletmedir. Kamu yararına çalışan bir yer. Burada 35 kişiyiz. 35 kişiye hem eğitimler veriliyor hem sertifikaları takdim ediliyor ve sektöre kazandırıyoruz. Sektörde çoğu iş başı yapıyor, bazı kursiyerlerimiz kendi dükkanlarını açıyorlar. Burası aynı zamanda bir okul. Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli restoranı. Sadece coğrafi işaretli ürünler kullanarak ve organik tarlalardan ürün alarak yemeklerini yapan Türkiye’de tek yer. Bir domates için 80-90 km mesafe kat ediyoruz. Burası böyle bir restoran; burada her şey organik olmak zorunda. Burada hanımefendiler ve dezavantajlı çocuklarımız yemek yapmayı öğreniyorlar. Sürekli eğitimdeler. Türkiye’de en fazla proje üreten dernek konumundayız. Milli Eğitim ile koordineli çalışıyoruz. 30’ar kişilik gruplar halinde çocuklarımız öğretmenleriyle geliyorlar ve geleneksel Türk mutfağını öğreniyorlar” dedi.

Organik çiftlik, butik otel ve yeni projeler yolda

Kocabıçak, yakın zamanda hayata geçecek projeleri hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:
“Gastro Muğla’ya ait yakın zamanda kebap ve çorba dükkanımız faaliyete geçecek. Aynı zamanda bir butik otelimiz Menteşe’de hizmete açılacak. Yarın ya da yarından sonra keçilerimiz geliyor. 4 dönüm arazi üzerinde Gastro Muğla Organik Üretim Çiftliği’ni kuruyoruz. Domatesimizi, biberimizi, patlıcanımızı, her şeyi orada üreteceğiz. Çiftlikte eğitim de vereceğiz. Yakın zamanda diyabet hastaları için bir mutfak kuracağız.”

Gastro Muğla, bu yeni adımlarıyla hem bölgedeki gastronomi turizmine hem de sürdürülebilir tarım ve eğitime katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: İHA