Temelkuran, 2003 yılında Brezilya’da Dünya Sosyal Forum sürecini takip etmiş, ardından 2004’te Hindistan’a gitmiştir. Venezuela'daki sosyalist devrimi ve Arjantin’deki ekonomik kriz sonrası halk hareketlerini inceleyen Temelkuran, "Bir Ülke Nasıl Kaybedilir" adlı eseriyle önemli bir başarı elde etmiştir.
Basın Özgürlüğü Ödülü, Temelkuran’ın gazeteciliğin cesaret ve titizlik gibi temel değerlerini temsil etmesi dolayısıyla verilmiştir. Geçen hafta Teatro Randano’da Akdeniz Ülkeleri ödülünü almak üzere Katanya’da bulunan Temelkuran, önemli bir etkinlikte yer aldı.
Ayrıca, Adana Kitap Fuarı'na katılan ve İzmir doğumlu yazar, Metropol gazetesi yazarlarından Sayım Özselimoğlu’na da Adana'yı ve Adanalı sanatçıları sevdiğini ifade etmişti.
Ece Temelkuran’a Akdeniz Ödülü
2023 yılında İspanya'da basın özgürlüğü ödülünü kazanan yazar Ece Temelkuran, İtalya'nın Sicilya bölgesi Katanya’da düzenlenen Akdeniz Ödülünü aldı.
Kaynak: BÜLTEN
Yorumlar
Trend Haberler
Adana’da Mahalle Ayakta: Yıllardır Açılmayan Yollar ve Atıl Park Alanı İsyan Ettirdi!
2 Milyon Esnaf Kapattı! Meclis’te Ekonomi Tartışması Alevlendi
Uyarı Sonrası Dehşet: Bar Ortağı Silahlı Saldırıda Öldürüldü
Yüreğir’de Gece Yarısı Saldırısı: Camlar Tek Tek Kırıldı
Demirçalı Suskunluğunu Koruyor: İddialara Cevap Verecek Mi?
Adana’da Dehşet! Canlı Yayında İntihar Etti: Polis Operasyonu Böyle Bitti
Bu Koroda Yok Yok! Esnaftan Doktora Herkes Sahneye Çıktı
Yol Verme Kavgası Kazayla Bitti: Polis Sürücüleri Affetmedi
Büyükşehir’de Düzgün Bir Üslupla “Borç” Tartışması
Adana’da Sokak Ortasında Kanlı İnfaz!




