Seramik ve tekstil alanında üretim yapan iki sanatçının kişisel sergileri, izleyicilere hem duygusal hem de düşünsel açıdan zengin bir sanat deneyimi sundu.
“Ben Hâlâ O Evin İçindeyim” – Aytuna Cora Kişisel Seramik Sergisi
Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aytuna Cora’nın hazırladığı sergi, çocukluk belleği ve mekânsal hafızayı buluşturan özgün bir atmosfer oluşturuyor. Sanatçı; seramik formlar, mekâna özgü yerleştirmeler ve yarı geçirgen aydinger silüetleriyle çocukluk evine dair duygusal izleri ışık ve gölgenin etkisiyle yeniden anlamlandırıyor. Sergi, 15 Aralık 2025’e kadar 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
“Giz: Kimliğin Öteki Hali” – Fazilet Ceyhanlı Kişisel Tekstil Sergisi
Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Dr. Fazilet Ceyhanlı’nın “Giz: Kimliğin Öteki Hali” adlı kişisel sergisi ise kimliğin görünmeyen yönlerini rüyalar ve bilinçdışı kavramları üzerinden sorguluyor. Sergide yer alan 15 eser; geri dönüştürülmüş materyaller, çevre dostu bileşenler, tel ve pamuk ipliği ile çay atıklarının mayalanmasıyla elde edilen biyomalzemeler kullanılarak üretildi. Ceyhanlı’nın çalışmaları, sürdürülebilir yaklaşımı ve deneysel teknikleriyle dikkat çekiyor. Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Sanatseverlere Çift Disiplinli Sanat Deneyimi
Çukurova Üniversitesi, seramik ve tekstil sanatını bir araya getiren bu iki sergiyle kentteki kültür–sanat ortamına yeni bir soluk getiriyor. Her iki sergi, disiplinler arası bakış açıları, güçlü kavramsal çerçeveler ve özgün sanat üretimleriyle izleyicilere Aralık ayı boyunca kapsamlı bir sanat yolculuğu sunuyor.





