Her sabah saat 05.00’te kalkıp 30 çeşit yemek hazırlayan genç aşçı, okulunu açıktan okuyarak hem mutfağın hem de lokantanın başında görev yapıyor. Ragıp, babası ve kardeşiyle birlikte 1,5 yıl önce açtıkları lokantada çalışıyor. Çocukluğundan beri işin içinde olduğunu belirten Şişko, “Anaokuluna bile gitmeden her cumartesi, pazar babam beni dükkana götürürdü. O yüzden mutfağın temposuna, dükkanın havasına alışığım” dedi.

Son 2 yıldır okulunu açıktan okuduğunu aktaran Şişko, “Sabah 5’te kalkıp babamla birlikte dükkana geliyoruz. Yemeklerin ön hazırlığı bir gün önceden yapılıyor ama sabah bütün yemekleri başlatmak bana düşüyor. Her gün yaklaşık 30 çeşit yemek çıkartıyoruz. Bizimle beraber çalışan abilerim de yardımcı oluyor. Müşteri memnuniyetimiz çok iyi, bu da bizi motive ediyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaştığı yemek videolarıyla arkadaşlarının başta dalga geçtiğini anlatan genç aşçı, “Videolarım paylaşıldığında biraz alay konusu oluyordum. Önce çekingen davrandım ama insanların güzel yorumları beni motive etti. O yorumlardan sonra işime daha çok sarıldım ve videolardan çekinmemeye başladım” dedi.

Depremzede Çocukların Kütüphanesine 2 Ayda 2 Hırsızlık! Dernek Kapıya Not Astı: ‘Lütfen Çalma!’
Depremzede Çocukların Kütüphanesine 2 Ayda 2 Hırsızlık! Dernek Kapıya Not Astı: ‘Lütfen Çalma!’
İçeriği Görüntüle

Arkadaşlarının akşam dışarı çıkma tekliflerini çoğu zaman geri çevirdiğini belirten Ragıp Şişko, “Sabah 5’te kalkacağım için erken yatmak zorundayım. Yorucu oluyor ama bu işte çalışmak ayıp değil. Kolay para olmadığını herkesin anlaması lazım. Ben işimi çok severek yapıyorum ve daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA