Kentin simgesi haline gelen lokum ve cezerye üreticileri, festival süresince artacak talebe yetişebilmek için üretimlerini artırdı. Adana Valiliği öncülüğünde, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen festival, 10-12 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Bu yıl “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla düzenlenecek etkinliğin, 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.
Festivalde, Adana kebabı, şırdan, bici bici, şalgam gibi kentin geleneksel lezzetlerinin yanı sıra, Adana’ya özgü lokum ve cezerye çeşitleri de ziyaretçilere sunulacak.
“Üretim ve Stok Kapasitelerimizi Arttırdık”
Kentte uzun yıllardır faaliyet gösteren Musko Kuruyemiş de festival heyecanına hazırlanıyor. Firmanın Müşteri Temsilcisi Muhammed Ali Özbek, üretimlerini artırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Lokum ve cezerye denilince Adana her zaman ilk başta akla gelir. Ürünlerimiz günlük ve taze olduğu için tüm Türkiye’de Adana’ya yolu düşen herkes mutlaka lokum ve cezerye almadan dönmez. Festival için de üretim ve stok kapasitelerimizi arttırdık. Kentteki 10 şubemiz festival boyunca açık ve organizasyona hazırız. En iyi ve en kaliteli lokum ve cezeryelerimiz ile ziyaretçileri bekliyoruz.”
Adana Lezzet Festivali’nde Tatlı Rekabet
Festival süresince hem yerli hem yabancı ziyaretçiler, Adana mutfağının eşsiz tatlarını deneyimleme fırsatı bulacak. Lokum ve cezerye üreticileri ise festivalde hem satışlarını artırmayı hem de kentin geleneksel tatlarını gelecek nesillere tanıtmayı hedefliyor.





