“Kuşaktan Kuşağa” temasıyla düzenlenen festival, Adana’nın zengin mutfak kültürünü ve geleneksel tatlarını hem Türkiye’den hem de dünyadan ziyaretçilerle buluşturacak. Türkiye’nin en büyük gastronomi buluşması olma özelliğini taşıyan festival, hem gastronomi profesyonellerini hem de lezzet tutkunlarını ağırlayacak. Etkinlikte Adana kebabı, şırdan, bici bici, analı kızlı, içli köfte, kabak tatlısı gibi yerel tatlar misafirlere sunulacak.
Festival süresince yemek atölyeleri, tadım etkinlikleri, söyleşiler ve konserler de düzenlenecek. Organizasyon, Adana’nın tarihi ve kültürel dokusunu lezzetle buluştururken kente binlerce ziyaretçi çekerek turizme de katkı sağlayacak.
Festivalin resmi paylaşımında, tüm lezzet tutkunları davet edilerek, “Adana’mızın kültürel mirasını ‘Kuşaktan Kuşağa’ aktarmaya devam ediyoruz. Bu yıl 9.sunu gerçekleştireceğimiz Adana Lezzet Festivali’ne tüm lezzet tutkunlarını bekliyoruz” denildi.




