Sabah saatlerinde CHP'nin Sarıyer’deki eski İl Başkanlığı binasına gelen Tekin, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel’in sözlerine yanıt veren Tekin, “Özgür Özel’e yakıştırmadım, ben o değilim. Ben Özgür Özel’in abisiyim; yol arkadaşıyım. Bu cümlesi kendisine hiç yakışmamıştır. Bir yere de kaçmam; kaçmayacağımı bütün yedi düvel bilir. Biz korkularımızı bıraktık geldik. Görevimizi yapacağız. Kusursuz bir ev sahipliği yapmak istedik. Bu cümleler çok hoş olmamıştır. Canı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Özel ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise Tekin, “Dünkü laftan sonra olmayacak. Hakkımı hepsine haram ediyorum, beni kürsüde yuhlattınız. Kimi yuhalattınız? Partinin tertemiz insanlarını, beni ve arkadaşlarımı. Ayıptır, günahtır kardeşim. 15 yıldır aynı alanda aynı mesaileri yaptık. Şimdi böyle bir canavarlaşma, insanları ötekileştirme, tepeden bakma… Bir kısım kendisine sözde gazeteci, yazar, aydın diyen insanların küçümseyen lafları. Size ne oldu? Sizin bu kafalarınızın yüzünden AK Parti iktidardır. Bu faşist kafalardan vazgeçin. Bu ne küçümseme insanları? Kimsiniz siz? Çok ayıptır” diye konuştu.

Anahtar Parti’den 25 Kasım Mesajı: “Hiçbir Kadın Yalnız Değil!”
Anahtar Parti’den 25 Kasım Mesajı: “Hiçbir Kadın Yalnız Değil!”
İçeriği Görüntüle

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün sabrımızla bekliyoruz. İlk günde söyledim; yalvarıyorum size, beni konuşmaya mecbur etmeyin. Ama şimdi görüyorum ki, inşallah bugün son olur. Son olmazsa yarından itibaren her gün konuşurum. Hiç kimse kusuruma bakmasın. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’dir kardeşim. Cumhuriyet Halk Partisi’ni muhafaza etmek, bunu korumak benim ve arkadaşlarımın namusudur. Bu namuslu görevimizi yapıyoruz.”

Kaynak: İHA