Aksu, ruhsat işlemlerinin kabul edilemez şekilde uzadığını belirterek, “Kentlerin geleceği kurumların keyfine bırakılamaz. Belediyelerde yürütülen ruhsat süreçleri 1 yılı aşacak şekilde uzuyor ve bu durum hem meslektaşlarımızı hem de sektör paydaşlarını mağdur ediyor. Geciken işlemler sadece bireysel hak kayıplarına yol açmakla kalmıyor, kentlerin düzenli, planlı ve sağlıklı gelişimini de doğrudan engelliyor” dedi.

Peşkeş Çekilemez! Bekir Nennioğlu’ndan 30 Bin TL’lik Zam Kararına Sert Tepki
Peşkeş Çekilemez! Bekir Nennioğlu’ndan 30 Bin TL’lik Zam Kararına Sert Tepki
İçeriği Görüntüle

Başkan Aksu, aksaklıkların temel nedenlerini; belediyelerde kronik personel eksikliği, kadrolarda liyakatten uzak ve düzensiz yönetim anlayışı ile kurum hafızasının hiçe sayılması olarak sıraladı. Ruhsat süreçlerindeki aksamanın yurttaşların belediyelere olan güvenini sarstığını ifade eden Aksu, belediyeleri şu konuda uyardı:

“Personel eksikliklerini gidermeye, liyakat esaslı görevlendirmeler yapmaya, ruhsat süreçlerini hızlandıracak somut adımları derhal hayata geçirmeye ve süreçlerde meslek odaları ile iş birliği içinde olmaya davet ediyoruz.”

Aksu ayrıca, belediyelerde liyakatli personelin korunmasının önemine değinerek, “Amacımız; düzenli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent oluşmasına katkı sunmaktır. Başkanlarla uyum içinde çalışan, toplumsal kaygı güden, işinin ehli ve konusunda uzman personellere kentlerin güvenli geleceği adına sahip çıkılmalı, destek verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN