Yaz mevsiminde tarlalardan toplanıp içleri oyulduktan sonra iplere asılarak kurutulan biber, patlıcan, acur ve kabaklar, tarihi Kapalı Çarşı’da alıcılarla buluştu. Yörede ‘kofik’ olarak adlandırılan kurutmalıklar, çarşıyı renkli görüntülerle süslüyor. Son 20 gün içinde yerli kurutmalıklar satışa çıkarken, fiyatlar da düşüş gösterdi. Köylüden alınan yarma ve kurutmalıklar çarşıda ortalama 150 liradan satışa sunuluyor. Yeni mahsul kurutmalıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Kapalı Çarşı Başkanı Yargıç Emir, bu sezon sebzelerin bolluğuna dikkat çekerek, "Biber, patlıcan, acur, kabak ve fasulye gibi sebze ürünlerinin kurutmalıkları tezgahlarda çok önemli yer alıyor. Bu sene kurutmalık sezonu desek tam yeridir. Şu anda dolmalıkların yanında ekstra olarak yarma biber, yarma patlıcan ve yarma kabak da tezgahlardaki yerini aldı. Özellikle Elazığ’ın vazgeçilmezleri biber ve patlıcan, ama yarmalar da çok rağbet görüyor. Yeşil fasulyenin kurusuna da vatandaşlar ilgi gösteriyor. Fiyatlar geçen sene ile hemen hemen aynı; dolma biber ve patlıcan 150-200 lira, yarma kurutmalıklar ise kalitesine göre 200 lira civarında" dedi.




