Proje, devlet ile köy halkının iş birliğiyle yaklaşık iki ay süren çalışmalar sonucunda tamamlandı. Demirciören Köyü Muhtarı Halil Bayraktar, yapılan göletin ölçülerinin 15 metreye 10 metre olduğunu ve 450 ton su kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Bayraktar, “Yangın anında helikopterler buradan su alabilecek. Ayrıca gölet sulama amacıyla da kullanılacak. Köylülerimiz de buradan su temin edebilir” dedi.
Muhtar Bayraktar, bu göletin köy ve bölge için büyük önem taşıdığını ifade ederek, Kütahya’daki 109 köyün her birinde benzer göletlerin bulunması gerektiğini vurguladı. “Hiçbir köyde böyle bir gölet yok. Şimdi bin 200 metrelik boru ihtiyacımız var, valiliğimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Projenin maliyetinin 1 milyon 200 bin TL olduğunu dile getiren Bayraktar, Kütahya İl Özel İdaresi’ne destekleri için teşekkür etti.




