1500’lü yıllara dayanan tarihiyle bölgeye özgü bu pilav, zamanla unutulmaya yüz tutmuş olsa da, 2021 yılında aldığı coğrafi işaretle tekrar hak ettiği ilgiyi kazanmıştır. Düzce’de ve Türkiye’nin pek çok yerinde yeniden yapılmaya başlanan bu özel pilavın lezzet püf noktalarını Ayşe Kaya anlattı. Kaya, "Pilavımızın özelliği öncelikle pirincimizin Konuralp’te yetişmesi. Ayrıca pilavımız kemik suyu ile hazırlanıyor. İçine kattığımız her malzeme kendi üretimimiz. Pilavımızın geçmişi 1500’lü yıllara dayanıyor ve Osmanlı Saray Mutfağı’nda da tercih edilen bir yemekmiş" dedi.
Yufkalı Konuralp Pilavı, yöresel tatların ve geleneksel üretimin birleştiği nadir lezzetlerden biri olarak dikkat çekiyor.





