Başkan Tanburoğlu, Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması ve işgal birliklerinin ülkeyi terk etmesiyle son bulan bağımsızlık mücadelesinin önemine dikkat çekti. Tanburoğlu, açıklamasında, “30 Ağustos, milletimizin emperyalizme karşı verdiği destansı mücadelenin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve Cumhuriyetimizi kazandığımız günün simgesidir. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil; aynı zamanda halkın iradesine dayalı, bağımsız ve demokratik bir taşıdır” ifadelerini kullandı.

Seyhan ve TMSF Arasında  ‘’Haciz’’ Görüşmeleri !
Seyhan ve TMSF Arasında ‘’Haciz’’ Görüşmeleri !
İçeriği Görüntüle

Başkan Tanburoğlu, Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine vurgu yaparak, demokrasiye ve halkın iradesine yönelik antidemokratik uygulamalara karşı duracaklarını belirtti. Tanburoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle bağdaşmayan antidemokratik uygulamalar, ülkemizin dört bir yanında halkın iradesini hiçe saymaktadır. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarımızın hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunmaları, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve milli iradeye vurulmuş ağır bir darbedir. 30 Ağustos Zaferi bize göstermiştir ki; hiçbir güç, milletin iradesi karşısında duramaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda hukuku, adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü ve halkın iradesini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Tutuklu bulunan tüm belediye başkanlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyorum.”

Tanburoğlu, mesajını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitler ve gazilerin anılmasıyla tamamladı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: BÜLTEN