ANNELERE ‘ADANA KEBABI’ JESTİ
Güçlü Girişimci Kadınlar Derneği ile Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi, oldukça lezzetli bir projeyi hayata geçirdi. ‘Ekmeğin Arkasındaki Emek’ adı verilen proje kapsamında Adana usulü bir ‘Anneler Günü’ kutlaması yapıldı. Minikler, önce kebap ustalarından ‘Adana Kebabı’nın yapımı ve inceliklerini öğrendi; sonra zırhtan özenle geçirilen etleri şişe dizip, anneleriyle birlikte mangalda pişirdi. Özel bir anaokulundaki etkinlikte mangal dumanı etrafı kapladı; objektiflere renkli görüntüler yansıdı.
ADANA USÜLÜ ‘ANNELER GÜNÜ’ OLDU
AKŞAM’a konuşan GGKD Başkanı Özlem Şirin, “Adana Kebabı, bugüne kadar önümüze hep hazır bir şekilde konuldu. Bir kebabın yapımında bu kadar emek verildiğini biliyorduk ama bunu bizzat yapmak bambaşka bir şey. Adana usulü bir Anneler Günü kutlaması gerçekleştirdik. Çocuklarımız bu kez anneleri yani bizler için mangal başına geçti. Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu” yorumunu yaptı.
‘ADANA KEBABI’NI GELECEĞE TAŞIYORUZ
TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş ise; “Adana Kebabı’nın, dünyanın en önemli yemeklerinden biri olduğunu biliyoruz. ‘Ekmeğin Arkasındaki Emek Projesi’ kapsamında Adana Kebabı’nın nasıl yapıldığını, ‘Anneler Günü’nde anneler de çocuklarıyla birlikte öğrendi. Kebabın nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını öğretmek istedik. Bu projeyle birlikte Adana Kebabı’nı da bir bakıma gelecek kuşaklara da taşımış olduk” ifadesini kullandı.




