9 yıl önce anne olduktan sonra bankacılık mesleğini bırakmak zorunda kalan Aydın, bir süre ev hanımlığı yaptı ve farklı iş kollarında görev aldı. Pandemide ikinci kez anne olan genç kadın, bu dönemde psikolojik sıkıntılarını hafifletmek için hamurla ilgilenmeye başladı. Çocuklukta sahip olduğu yeteneklerini de bu sayede gün yüzüne çıkaran Aydın, ekşi mayalı ekmek ve sağlıklı hamur ürünleri üretmeye başladı.
İHA muhabirine konuşan Merve Aydın, "Pandemide tekrar anne oldum ve bu buhrandan çıkmak için bir şeylere yönelmem gerekiyordu. Hamurun terapi yönünü keşfettim. Dokunmak, onu yapmak çok iyi geldi ve buna devam ettim. İnsanlar ekmeklerimi beğendi ve işler bu noktaya geldi. Fransız, İtalyan lezzetleri, ekşi mayalı ekmekler, makaronlar ve glütensiz ürünler üzerine eğitimler aldım. Hala eğitimlere devam ediyorum" dedi.
Aydın, tamamen doğal unlarla ve atalık un kullanarak günde 100 adet ekşi mayalı ekmek üretiyor. Ürünlerini sosyal medya üzerinden tanıttığını ve sipariş üzerine hazırladığını belirten genç girişimci, ekmeklerinin sağlık açısından faydalı olduğunu, uzun süre tokluk sağladığını ifade etti.
“Bankacılıkla uzaktan yakından alakası yok, bütün hastalıklarım iyileşti” diyen Aydın, hamurla çalışmanın kendisine huzur ve özgürlük sağladığını, müşterilerinin çoğunun ise kanser, şeker ve insülin direnci gibi sağlık sorunları bulunan kişiler olduğunu anlattı. 5 yıldır hiç kopmayan müşterileriyle üretim yapmayı sürdüren Merve Aydın, “İlla hastalık sahibi olmanıza gerek yok, sağlıklı ekmek isteyen herkes alabilir” dedi.




