Kentin birçok bölgesinde olduğu gibi Kozan’da da damlar kırmızıya boyandı. Kadınların imece usulüyle hazırladığı salçalık biberler, temizlenip çekildikten sonra damlara seriliyor. Güneşin altında pişen salçaların eşit kıvamda olması için günde 10-15 kez karıştırılıyor. Uzun ve zahmetli sürecin sonunda sofralara lezzet katacak ev yapımı salçalar hazır hale geliyor.

Her yıl kendi salçasını yaptığını söyleyen Hatice İleri, "Salça yapımı zor ve meşakkatli. Ben 1,5 ton biber aldım ve ailecek kullanıyoruz. Benim biberim çok olduğu için bir ay sürecek kuruması. Yağmur yağma ihtimaline karşı çadırlarımızı hazırladık. Karıştırdıktan sonra üstünü tülbentlerle örtüyoruz. Kendi salçamızı yaparak hem ne tükettiğimizi biliyoruz hem de daha lezzetli oluyor. Zor bir mesai, günde 10-15 kez güneşte karıştıracağız. Ama zor olsa da severek hazırlıyoruz" dedi.

Adana’da Gençlik Buluşması: Yeni Projeler İçin Kritik Ziyaret!
Adana’da Gençlik Buluşması: Yeni Projeler İçin Kritik Ziyaret!
İçeriği Görüntüle

Evinin damında salça kurutan Hatice Demiryürek ise, "Ben 120 kilogram biber aldım. İnşallah 20 kilogram salça çıkar diye düşünüyoruz. Böyle daha lezzetli ve güzel oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA