Vatandaşların hem ilçe belediyesine hem de büyükşehir belediyesine yaptığı başvurulara rağmen herhangi bir çalışma yapılmayınca, mahalleli çukurları kendi imkânlarıyla kapattı.
Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi Gelincik Caddesi ve çevresindeki ara sokaklarda yol sorunu uzun zamandır devam ediyor. Bozuk zemin ve derin çukurlar nedeniyle araçların zarar gördüğünü belirten mahalle sakinleri, yetkililerden sonuç alamayınca kürek ve el arabasıyla yola çıktı. Vatandaşlar, çukurları toprakla doldurarak geçici bir çözüm üretmeye çalıştı.
Mahallede birçok aracın alt takımının zarar gördüğü, sürücülerin maddi kayıp yaşadığı belirtildi. Özellikle yağışlı havalarda su birikintileri nedeniyle çukurların görünmez hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, durumun hem sürücüler hem de yayalar için risk oluşturduğunu dile getirdi. Bölge sakinleri kalıcı bir asfalt çalışması yapılmasını talep ediyor.
Mahalle sakini Zihni Kaynarpınar, 'Yolları demeye gerek yok, sizde bizim kadar görüyorsunuz. Buraya yağmur yağdıktan sonra yaya olarak girmemiz imkansız. Belediye buraya bir asfalt döktü, meyil veremediği için bütün su burada birikiyor' diye konuştu.
Aracının hasar gördüğünü belirten Eyüp Erdoğan ise, 'Dağ yolu buradan daha iyi. Aracımın alt takımı zarar gördü ve 22 bin TL masraf yaptım. Sarıçam ve büyükşehir belediyesine başvurduk ama kimse gelmedi. Kendi imkanlarımızla çukurları dolduruyoruz ama onlarda çöküyor' dedi.
Vatandaşlardan Aydın Akkaş'ta, 'Yollarımızın durumu berbat. Her gelen araba zarar görüyor. 2 defa kartel patlattım, 3 bin 500 TL masraf yaptık. Kendi imkanlarımızla çukurları dolduruyoruz. Belediyeye kaç kere müracaat ettik ama gelen, giden yok' ifadelerini kullandı.





