Geleneksel hale gelen program, Adana’nın dünyaca tanınan kebap lezzetinin doğru tekniklerle üretilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla önemli bir eğitim platformu olmayı sürdürüyor.

Teorik ve Uygulamalı Kapsamlı Eğitim

Eğitim boyunca kursiyerlere, Adana Kebabı’nın tüm incelikleri uzman eğitmenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Programda:

ayrıntılı şekilde işlendi. Ayrıca kebabın ayrılmaz tamamlayıcısı olan salata hazırlığı da uygulamalı olarak gösterildi.

Bu yıl 12’si kadın olmak üzere toplam 50 kursiyer eğitimleri başarıyla tamamlayarak ustalık belgesi almaya hak kazandı. Belgeler; ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Meclis Başkanı İsmail Acı, Meclis Başkan Yardımcısı Kerem Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Bozan, Meclis Üyeleri Ayhan Şirin, Nuri Özbakır, Erol Mercimek, Mert Özkan ve Özender Güvenç ile ATO Genel Sekreteri Barış Gökhan Topal ve Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan tarafından takdim edildi.

Bu yılki eğitimin dikkat çeken yanlarından biri ise ATO Meclis Üyeleri Niyazi Sertkalaycı ve Mehmet Yılmaz’ın da kursa katılarak ustalık belgesi almaları oldu.

“Adana Şalgamı AB Coğrafi İşaret Tescilini Aldı”

Belge töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, coğrafi işaretlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Gıda bizim için stratejik bir alan ve özellikle coğrafi işaretli ürünümüz olan Adana Kebabı, Odamızın gurur kaynaklarından biri. Bu yıl da eğitimimizi başarıyla tamamladık. Kebabın yanına şalgam yakışır. Adana Şalgamı’nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldık. Bu başarı hepimiz için büyük bir gurur kaynağı.
Belge almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Eğitimin ticarete dönüşen güzel işlere vesile olmasını diliyorum.”

“Standardın Korunması İçin Eğitimler Kesintisiz Devam Edecek”

Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan ise Adana Kebabı’nın standartlara uygun üretilmesinin önemini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Adana Kebabı’nın coğrafi işaretle tescillenmesi büyük bir kazanım. Bu standartların korunması amacıyla ATO ile birlikte eğitimleri sürdürüyoruz.
İki günde kebap ustası yetiştirilmez ama kursiyerler tüm püf noktalarını öğreniyor. Eğitimlere restoran çalışanları, ustalar, usta yardımcıları ve bu alanda ticari faaliyette bulunanlar katılıyor. Evinde doğru şekilde Adana kebabı yapmak isteyenler bile büyük ilgi gösteriyor.”

Kaynak: BÜLTEN