Nevruz Park’ta gerçekleştirilen festivale Diyarbakır’ın yanı sıra İstanbul, Siirt, Bingöl ve Elazığ gibi birçok ilden modifiye tutkunları katıldı. Kimi aracına yüz binlerce liralık ses sistemi ekledi, kimi de eski model aracına yarım milyon liradan fazla harcama yaptı. Etkinliği 30 binden fazla kişi izledi.
140 Araç ve 10 Motosiklet Sergilendi
Festivalin organizatörü Mehmet Beşir Yalçın, etkinliğin gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. 5-10 bin arası bir insan bekliyorduk, bu dördüncü sirkülasyon oldu. 25-30 bin insan geldi buraya. Kendi aracımı da hatıra aracı yaptım, katılımcılar gelip üzerine imza attı. Coşkuyu da görüyorsunuz zaten, insanlar halay çekerek eğleniyor. 140 arabamız ve 10 tane de motosikletimiz görücüye çıktı. 17 vilayetten insanlar geldi. İstanbul, Siirt, Bingöl, Elazığ. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden araçlar vardı ama İstanbul’dan da arabamız geldi.”
“Trafiğe Çıkarmıyoruz, Sergiliyoruz”
300 bin liralık aracına 200 bin liralık ses sistemi ekleyen Agit Dağgül, yıllardır Batı illerinde düzenlenen bu tür etkinlikleri merak ettiklerini söyledi. Dağgül, “Bizim bölgemizde yoktu. Arkadaşlarla istişarede bulunduk, Diyarbakır’da yapmaya karar verdik. Çevre illerden de geldiler. Güzel araçlara plaket verildi. 1999 model aracımız var. Ses sistemi abartı egzoz, 4’lü manifolt, motoru da yapılı. Diyarbakır’da şu an bu aracın üzerine yoktur. Aracımın orijinal hali 300-350 bin arasında değişiyor. Buna müzik seti bindirdik. Müzik setimizin fiyatı da yaklaşık 200 bin lira. Trafiğe çıkarmıyoruz, özel günlerde sergiliyoruz” dedi.
500 Bin Lira Harcadı, Satmaya Kıyamıyor
Aracına 500 bin lira masraf yapan Mehmet İncel ise şunları kaydetti:
“Benim için fiyat biçilmez bu araca. Satılığa çıkarmıyorum, hep bende kalacak. Aracın değerinden ayrı olarak 500 bin liralık bir masrafımız oldu. Ne kadar masraf yaparsam yapayım hiç gözüme gelmedi. Diyarbakır’da ilk olduğu için çok heyecanlıyız, mutluyuz, güzel bir etkinlik oldu.”




