Hasadı yapılan domatesler özenle seçilip kasalara dizildikten sonra geleneksel yöntemlerle salçaya dönüştürülerek hem perakende hem de toptan satışa sunuluyor. Türkiye’nin en önemli kayısı üretim merkezlerinden biri olan Malatya, geçtiğimiz aylarda yaşanan zirai don nedeniyle kayısıda büyük rekolte kaybı yaşadı. Bu durum bazı üreticileri sebze üretimine yönlendirdi. Doğanşehir’de üç yıl önce kurulan Zeynep Ana Kadın Kooperatifi de üretimde çeşitliliği artırarak organik domates yetiştiriciliğine ağırlık verdi.

Kadın Gücü ve Adana Sanayisi Zirvede! Ödüller Peş Peşe Geldi
Kadın Gücü ve Adana Sanayisi Zirvede! Ödüller Peş Peşe Geldi
İçeriği Görüntüle

Sabahın erken saatlerinde tarlaya giden kooperatif üyesi kadınlar, hem üretime katkı sağlıyor hem de yöre ekonomisine destek oluyor. Kooperatif üyesi Ayşe Akursu, bu yıl elde ettikleri verimden memnun olduklarını belirterek, “Üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kooperatif Başkanı Tuba Çiçek ise bünyelerinde 17 kadının görev aldığını vurgulayarak, “Ürünlerimiz tamamen organik. Büyük bir emekle ürettiğimiz salçalarımızı tüketicilerle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA