Payas ilçesinde yaşayan Samet Keskin (26) ve Recep Tayyip Yüksekdağ (26), yerli ve milli savunma sanayi ürünlerine olan ilgilerini gerçeğe dönüştürdü. Türkiye’nin yerli üretimi Bayraktar TB2’nin ahşap maketini tasarlayan ikili, gece gündüz süren çalışmalar sonucunda 30 günde projeyi tamamladı. Maket, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda vatandaşların beğenisine sunuldu. Gençlerin el emeğiyle hazırlanan Bayraktar TB2 maketi, bölgede yaşayan çocuklar için hem örnek hem de milli gurur kaynağı oldu.

“100 BİN TL CİVARINDA BİR MALİYETLE PROJEYİ TAMAMLADIK”

Maketi gençlerin örnek alması için imal ettiklerini belirten Samet Keskin, “Yahya Kemal Beyatlı’nın dediği gibi; 'İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar.' Biz de Recep Tayyip ağabeyimle otururken böyle bir fikri konuştuk. Aslında ilk hayalimiz Altay tankı maketiydi, ancak imkanlarımız elvermedi. Bunun yerine Bayraktar TB2’yi yapmaya karar verdik. ‘Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun, belki yarın ülkemizin uzay programında çalışacak’ dedik. 100 bin TL civarında bir maliyetle projeyi tamamladık. Bundan sonra Altay tankı maketini de yapmayı hedefliyoruz. Selçuk Bayraktar’ı Payas’ta ağırlamaktan onur duyarız” dedi.

Adana’da Yürek Burkan Veda: 8 Aylık Bebeğin Bereli Uğurlaması Herkesi Ağlattı!
Adana’da Yürek Burkan Veda: 8 Aylık Bebeğin Bereli Uğurlaması Herkesi Ağlattı!
İçeriği Görüntüle

“YARIM TON AĞIRLIĞINDA, TAMAMEN AHŞAPTAN BİR MAKET ORTAYA ÇIKTI”

Yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan maket için vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Recep Tayyip Yüksekdağ, sürecin zorluklarını şöyle anlattı:

“Uzun süredir aklımızda olan bir hayaldi. Samet kardeşimle akşamları ve hafta sonları çalışarak projeyi tamamladık. Yarım ton ağırlığında, tamamen ahşaptan bir maket ortaya çıktı. Kolay olmadı, uykusuz gecelerimiz oldu, hatta zaman zaman tartıştık ama sonunda başardık. Vatandaşlar ilgi gösteriyor, çocuklar maketle fotoğraf çektiriyor. Bundan sonra yerli ve milli tüm savunma sanayi ürünlerinin maketlerini yapmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: İHA