ANTEP FISTIĞI 1200’DEN 2400’E ÇIKTI
Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Taylancı, Antep fıstığının kilosunun geçen yıl 1.200 TL olduğunu, bugün ise lüks baklava üretiminde kullanılan fıstığın kilosunun 2.400–2.500 TL’ye kadar çıktığını ifade etti.
KİRALAR DÖRT KAT ARTTI
Tatlıcıların normal fıstıklı baklavayı 400 liraya bile satamadığını söyleyen Taylancı, “Ayrıca kiralar katlandı. Geçen yıl merkezi yerlerde 8 bin TL olan kiralar bu yıl 32 bin TL’ye çıktı. 10 yılı aşan kiracılardan yüksek zam alınmasının önü açıldı” dedi.
KAPANAN İŞYERİ AÇILANDAN FAZLA
Artan giderler nedeniyle birçok esnafın iş yerini terk ettiğini belirten Taylancı, “Kadınlar ve gençler teşviklerle iş yeri açıyor ama kapanan iş yeri sayısı çok daha fazla. Adana’da bu yıl 100’ün üzerinde üyemiz kepenk indirdi” diye konuştu. DENETİMSİZLİK TEPKİSİ
Belediyelere sert eleştiriler yönelten Taylancı, sokaklarda denetimsiz şekilde tatlı satıldığını belirterek, “Vergi yok, kira yok, hijyen yok. Araba içinde tatlı yapılıyor, bezle silip hamur açılıyor. Bunlar denetlenmezken biz her şeye para ödüyoruz” dedi.





