Üreticiler, üzümün tat ve kalite açısından diğer çeşitlerden ayrıldığını belirtti. Üzüm üreticisi ve ziraat mühendisi Mehmet Selçuk, bağlarından elde ettiği kaliteli İsabey çekirdeksiz üzümleri ile hem yöresel üretimi yaşatıyor hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyor. İsabey çekirdeksiz üzümü, sofralık tüketim ve kurutmalık olarak tercih ediliyor. Doğal tatlılığı ve dayanıklılığı ile bilinen bu üzüm, üreticilerin gözdesi olmayı sürdürüyor.
Bölge halkı uzun yıllardır İsabey üzümünü yetiştiriyor. Coğrafi işaretli ürün olarak tanıtılması ve korunması, yerel tarımın geleceği açısından önem taşıyor.
İsabey Mahallesi’nde bağcılık yapan Mehmet Selçuk, “Bu üzüm 2006 yılında coğrafi işaret aldı. Konumu ve rakımı itibarıyla tat oranı oldukça yüksek. Diğer çekirdeksiz üzümlerden ayıran özelliği bu. Biz de bu üzümü yaşatmaya çalışıyoruz. Bağcılık yapıyoruz, üretimimizin çoğu İsabey çekirdeksiz üzümü. Güzel bir şekilde bakımını yapıyor, köyde üretimi sürdürüyoruz” dedi.




