Bilecik'in verimli topraklarına ev sahipliği yapan Pazaryeri'nde yaz sezonuyla birlikte ürün hasatları hızlandı. Bölgeye özgü olan ve 2015 yılında tescillenen "Pazaryeri Boncuk Fasulyesi" için üreticiler tarlalardaki yerini aldı. Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık da hasadın başlamasıyla birlikte üretim alanlarını ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi ve bereketli bir sezon temennisinde bulundu.
Kılçıksız yapısı, parlak koyu yeşil rengi ve belirgin dane görünümüyle pazarlarda fark yaratan ürün, özellikle İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerin manav tezgahlarını süslüyor. İlçe merkezi ve Dereköy, Kınık, Arapdede gibi köyler başta olmak üzere yaklaşık 120 üretici tarafından 1.350 dekar alanda yetiştiriliyor. Yıllık ortalama 1.000 ton taze fasulye üretiminin yapıldığı ilçede, nisan sonu ekilen ürünlerin hasadı temmuz ortasında başlıyor.
İL MÜDÜRÜ AYVALIK: "İLİMİZE ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SAĞLIYOR"

Hasat alanında incelemelerde bulunan İl Müdürü Çetin Ayvalık, tescilli ürünün bölge için önemine dikkat çekerek, "Pazaryeri Boncuk Fasulyesi, hem üreticimize hem de ilimize önemli bir katma değer sağlıyor. Üstün nitelikleriyle pazarlarda marka değeri kazanan bu ürünümüzün üretiminde emeği geçen tüm çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum" dedi.