Kadın üreticiler tarafından toplanan hünnaplar, boyutlarına göre ayrılarak kasalara yerleştiriliyor. Mahallede 2010 yılında dikilen 6 bin fidanla başlayan üretim, bugün 60 bin fidana ulaştı. Hünnap bahçelerinde damlama sulama sistemiyle bakım yapılırken, doğal yöntemlerle üretim sürdürülüyor.
Söğütçük Mahalle Muhtarı Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"6 bin fidan ile üretime başladık. Şu anda 60 bin fidan ile üretime devam ediyoruz. Ağaçlarımızın sulamasını damlama sulama sistem ile yapıyoruz. Bu yıl için hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi rekoltemizi biraz düşürdü. Bu yıl 150 ton rekolte beklentimiz var. Ürettiğimiz ürünleri İzmir, İstanbul, Bursa gibi illerin yanı sıra ulusal zincir marketlere gönderiyoruz. Yılda 2 kez ağaçlarımıza bakım yapıyoruz. Mevsim sıcak olursa uzun budama yaparak ürünlerimizi koruyabiliyoruz. Çiçeğini dökmemesi için haftada 2 kez damlama sulama yapıyoruz. Hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Kendi ürettiğimiz elma sirkesi ile ağaçlarımızı sinek ve böceklerden koruyoruz. Her geçen yıl üretim kapasitemiz artıyor. Üreticilerimiz kapama bahçe modeline dönüyor. Şu anda 18-20’ye yakın kapalı hünnap bahçemiz var."
Demirci’de, ayrıca Uzak Doğu’da “ölümsüzlük meyvesi” olarak bilinen jujube (Ziziphus jujuba) türü hünnap meyvesinin hasadına da önümüzdeki günlerde başlanacak.




