Adana Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen mitinge katılım her geçen gün artarken, meydana akın eden kalabalık nedeniyle Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. CHP’li belediye başkanları ve il başkanları da çevre illerden gelerek mitinge destek verdi.
“Zeydan Başkan Sizlerle Gurur Duyuyor”
Mitingde kalabalığa hitap eden CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, coşkulu kalabalığa şu sözlerle seslendi:
“Kıymetli Adanalılar, en öndeki kardeşlerim, en arkadaki kardeşlerim... Dün ben ne demiştim? ‘Zeydan Başkan’ı nezarethanede daha fazla tutmayın, iki katı geliriz’ demiştim. Şimdi görüyorum ki üç katı gelmişsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz, Zeydan Başkan sizlerle gurur duyuyor. Ayaklarınıza sağlık.”

“Tutuksuz Yargılanma Talebimizi Yineliyoruz”
Konuşmasında iktidara seslenen Tanburoğlu, Zeydan Karalar için adil bir yargılama süreci talep etti:
“Bizim bir talebimiz var. Adana'nın bir talebi var. Nedir bu talep? Bir; adil olun, iki; sakın ha tutuklamayın. Sakın ola tutuklamayın. Zeydan Başkan'ın verilemeyecek hesabı yoktur dedik. Gözünüzün önündedir dedik. Halkın arasında dedik.
Bu tutuklu yargılama işi adil olmaz. Bu siyasi olur, siyasi.
O yüzden biz de Zeydan Başkan'ı yargılayabilirsiniz çünkü alnı aktır, başı diktir ama tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Adana, alkışlarınızla gösterin. Zeydan Başkan’ı en kısa sürede buraya, makamına, koltuğuna istiyoruz.”
“Adana’nın Namusu Zeydan Karalar’dır”
Zeydan Karalar’la sabah saatlerinde görüştüğünü belirten Tanburoğlu, miting alanındaki vatandaşlara Karalar’ın selamını iletti. Tanburoğlu, Karalar’a yöneltilen suçlamalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Bugün sabah uçağa bindik. Zeydan Başkanımızın yanına Vatan Emniyet’e gittik. Vatan Emniyet’ten size selam getirdik. Başkanım ifadesini verdi. Yol arkadaşlarımız da verdi. Küçük bir kısmını söyleyeyim mi? Dediler ki böyle bir iftira var.
Özcan Zenger abimiz emniyet ifadesinde ne demiş biliyor musunuz?
'Ya para pul, ya Allah aşkına Zeydan Başkan'a biri para teklif etse Zeydan başkanım o adamı döver' demiş.
Siz kim, Zeydan Başkan’a para teklif etmek kim! Buna gücü yetecek, cesaret edecek adam mı var?
Adana’nın namusu, Zeydan Karalar’ın namusu.
Biz bu belediyeye gelmeden önce Seyhan Belediyesi’nde hiç yaşanmamış bir şey yaşandı, hatırlıyor musunuz? Bir asfalt ihalesi vardı. Zeydan Başkan dosyalarını götürdü, savcının önüne koydu. ‘Gelin, ben bunları şikâyet ediyorum. Yargılayacaksanız yargılayın’ dedi.
İşte böyle namuslu bir başkanı 2014’te Adana gördü, Adanalı Zeydan Başkan’ı bilir.”

“Nezaretten İşçi Talimatı: ‘İkramiyeleri Ödeyin’”
Gözaltında olmasına rağmen görevinden geri durmadığını belirten Tanburoğlu, Zeydan Karalar’ın nezaretten verdiği talimatı şu sözlerle aktardı:
“Dün akşam ne oldu? Gözaltında bir nezarette, üç metrekarelik yerde, yanında uyuşturucu operasyonlarından ortaya konulmuş uyuşturucu kokuları arasında, pisliğin içerisinde bırakmaya çalıştıkları Zeydan Karalar dün ne talimat verdi? ‘İşçinin tediyesini ödeyin’ dedi. Aldınız mı hakkınızı?”
“Her Dakika Daha Kalabalık Olacağız”
Zeydan Karalar’ın gözaltı süreci uzadıkça desteğin daha da artacağını vurgulayan Tanburoğlu, mitingin ilerleyen günlerde genişleyebileceğini belirtti:
“Şimdilik Adana'da sadece Belediye'nin önünde duruyoruz. Yarın ne yapacağımızı söylemedim. Dün ne dedik? ‘Daha fazla oluruz’ dedik.
Şimdi bir söz verelim Zeydan Başkan'a çünkü sordu Vatan Emniyet'ten, ‘Mazbata töreninden daha fazla mı?’ dedi.
Başkan'ım dedim, sen orada her dakika tutuldukça burada insanlar artacak.”
CHP Adana İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan mitinglerin, Zeydan Karalar serbest bırakılana kadar devam edeceği bildirildi.




