Aile, kızlarının alıkonulduğunu öne sürerek sorumlular hakkında şikayetçi oldu.
Olayın 15 Mart tarihinde meydana geldiği öğrenildi. İddiaya göre Bolu’da yaşayan Başaran ailesi, çocukları Ayşe Başaran, Furkan Başaran ve Tuğba Başaran’ı bayram ziyareti amacıyla Adana’da bulunan babaannelerinin ve dedelerinin yanına gönderdi. Üç kardeşin 13 Mart’ta Bolu Otogarı’ndan otobüse binerek Adana’ya gittikleri belirtildi.
İddiaya göre 16 yaşındaki Ayşe Başaran, yaklaşık 15 gün önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Asel Sönmez (15) ile görüşmeye başladı. Bayram ziyareti sırasında Ayşe’nin, yaklaşık bir hafta önce arkadaşını iftara babaannesinin evine davet ettiği öğrenildi. İftar sırasında iki kızın birlikte lavaboya gittikleri, ardından “bakkala gidiyoruz” diyerek evden ayrıldıkları ve bir daha geri dönmedikleri öne sürüldü.
Aile, kızlarına ulaşamayınca Asel Sönmez’in annesiyle iletişime geçti. Ancak iddiaya göre Sönmez’in annesi, Ayşe Başaran’ın Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Gülbahçesi civarına bırakıldığını söyledi. Aile ise kızlarının neden babaannesine teslim edilmediğini sorguladı. Başaran ailesinin, Asel Sönmez ve henüz ismi öğrenilemeyen annesi hakkında şikayetçi olduğu bildirildi.
“Biz bu aileden şikayetçiyiz”
Kızı Ayşe Başaran’ın kaçırıldığını öne süren acılı baba Ahmet Başaran, “Ayın 13'ünde kızım Ayşe Başaran, Furkan Başaran ve Tuğba Başaran'ı bayram ziyareti için Adana'ya babaannesinin, dedesinin yanına göndermiştim. Ayın 15'inde büyük kızım Ayşe Başaran, Asel Sönmez (15) isimli arkadaşı tarafından 15 gün içerisinde Instagram'da tanışıp kızımı alıkoyup kendi evinde polisten habersiz, babaannesi ve dedesinden habersiz iki gün boyunca Asel Sönmez ve annesi evlerinde saklamışlardır. Biz bu konu hakkında Asel Sönmez'in annesiyle görüştüğümüzde, Dağlıoğlu Gülbahçesi'ne bıraktığı söylenilmiştir. Çocuk Şube'ye bilgisi verilmiş olup eşimin, Asel Sönmez'in annesine 'Kızımız Ayşe Başaran'ı Dağlıoğlu Gülbahçesi'nden mi aldınız da oraya niçin teslim ediyorsunuz? Babaannesine neden teslim etmediniz?' demiştir. Biz bu aileden şikayetçiyiz. Kızımın başına ne geldi, ne oldu biz bilemiyoruz. Bu yüzden Asel Sönmez'in suçlu olduğuna eminim. Çünkü evden çıkmasına sebep olan kişi odur. Belki birilerine satmıştır. Sonuçta ben herkesten şikayetçiyim; sebep olanlardan, kızımı yakanlardan” ifadesini kullandı.
“Ben kızımın canından da endişeliyim”
Anne Şencan Başaran ise kızının hayatından endişe ettiğini belirterek, “Ben kızımın canından da endişeliyim. Kızımı bulmak istiyorum. Benim içim yanarken kimsenin içi yanmasın. Evinde tutan kadın da bir anne olarak kızımı teslim etmesini bir an önce istiyorum. Yoksa suç duyurusunda bulunacağımı söylüyorum. O aileden de şikayetçiyim kızım bir an önce teslim edilmezse” dedi.





