Kentin geleneksel lezzetlerinden biri olan ve halk arasında “kofik” olarak bilinen kurutmalık biberler, evlerin önünde ve bahçelerde asılmaya başladı.

Koltuk Değneğiyle Başladı, Okul Müdürü Oldu!
Koltuk Değneğiyle Başladı, Okul Müdürü Oldu!
İçeriği Görüntüle

Palu’nun Gökdere Köyü’nde akrabalarını ziyaret eden İbrahim Polat, yaz boyunca biberlerin kurutulduğunu ve kış aylarında tüketildiğini anlattı. Polat, “Biz şehirde yaşıyoruz ama Elazığ’da herkesin köyünde birileri mutlaka vardır. Bizim de annemiz, babamız yaz aylarında biberleri kuruturlar. Kış boyunca onları yeriz. Elazığ’ın meşhur kofiği, en sevdiğimiz yemeklerden biridir. Şu an biberlerin yeni yeni olduğu, asılma dönemine geldiği zamanlardayız. Bir süre bekliyor ve kofik haline geliyor. Kış boyunca Elazığ bunu tüketiyor” dedi.

Kaynak: İHA