Festivalin en ilgi çeken etkinliklerinden biri olan Tarhana Pişirme Yarışması, katılımcıların hünerlerini sergilediği kıyasıya bir rekabete dönüştü. On yetenekli yarışmacı, en lezzetli tarhanayı jüri üyelerine sunmak için yarıştı.

Jüri değerlendirmelerinde kokudan kıvama, lezzetten sunuma kadar birçok kriter dikkate alındı. Yarışma sonunda Ayşe Bilgili birincilik ödülünü alırken, Hatice Yüksel ikinci, Güzide Özsoy ise üçüncü oldu.

Yarışma; Gediz Belediyesi, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası ile S.S. Gediz Elif Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde organize edildi. Etkinliğe Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Necdet Akel, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, jüri üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

65 Yaşındaki Emekli Öğretmen Evini Açık Hava Sanat Galerisine Dönüştürdü!
65 Yaşındaki Emekli Öğretmen Evini Açık Hava Sanat Galerisine Dönüştürdü!
İçeriği Görüntüle

Jüri koltuğunda Influencer Ayhan Mortepe, Antalya Gurmesi Murat Atay, Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özener, Ramazan Çam ve Mehmet Kocabaş gibi isimler yer aldı.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verildi. Tüm katılımcılara da hediyeler takdim edilerek teşekkür edildi.

Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel yarışma sırasında yaptığı konuşmada, “Bugün Tarhana Festivalimizin 3. günündeyiz. Birbirinden kıymetli 10 yarışmacımız bugün yarışacak. Kıymetli jürilerimizle birlikte keyifli bir yarışma olacak. Bu yarışmanın kaybedeni yok diyoruz biz. Tarhananın başkenti Gediz’den bütün hemşerilerimize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Festival atmosferinden etkilendiğini söyleyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise şu sözleri kaydetti:
“Tarhananın başkenti Gediz’deyiz. Gediz Tarhana Festivali’ni 21 yıldır yapıyor. Çok başarılı, adeta büyük şehrin festival alanı gibi burası. Birbirinden değerli kardeşlerimiz, annelerimiz, bacılarımız yaptıkları tarhanaları birinci olarak lans etmek istiyorlar. Hepsi gönülden birinci, hepsinin lezzeti çok farklı. Gediz sadece ekonomik değil, kültürel ve turizm potansiyeliyle de çok güzide bir ilçemiz. Bu güzellikler ülkemize yayılsın.”

Festivalin sonunda, Gediz’in tanınmış isimlerinden Muzaffer Tutal’ın yazdığı şiir büyük alkış aldı.

Gediz Tarhana Festivali, hem yerel lezzetlerin tanıtıldığı hem de bölge halkını bir araya getiren kültürel bir buluşma noktası olarak önemini sürdürüyor.

Kaynak: İHA