Köy sakinleri ve çevre bölgelerden gelen yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, günler öncesinden yapılan hazırlıklarla 500 kilogram et ve 500 kilogram bulgur kullanılarak toplu yemek pişirildi. Traktörlerle alana getirilen kazanlar, ziyaretçilere ikram edilerek bayram coşkusu paylaşıldı.
"4 bin kişiye yetecek yemek hazırladık"
Dedeler Köyü Muhtarı Mehmet Çamlıca, Hacet Bayramı’nın nesillerdir sürdürülen bir gelenek olduğunu vurgulayarak, “Bu kültürel miras bizden önceki büyüklerimizden bize kaldı. Biz de bu geleneği yaşatmaya devam ediyoruz. Et ve bulgurdan oluşan 4 bin kişilik yemek pişirdik. İnşallah bizden sonra gelen nesiller de bu bayramı sürdürecektir” dedi.
Ata sporuna ödüllü teşvik
Bayram kapsamında düzenlenen güreş turnuvası da yoğun ilgi gördü. Ata sporu yağlı güreş müsabakalarında ter döken genç sporcular, büyük ödüller için mücadele etti. Turnuvanın cazgırlığını yapan İsmail Efe, yıllardır bu geleneği yaşattığını belirterek, “Yaklaşık 20 köyde bu tür bayramlar yapılıyor. Bizler de gençleri spora teşvik etmek, ata sporlarımızı yaşatmak için bu etkinlikleri önemsiyoruz. Gelenekler yaşasın ki, değerler unutulmasın” diye konuştu. Güreşlerde dereceye giren sporculara 50 bin lira ödül verildi.
Köy köy devam edecek
Dedeler köyünde başlayan Hacet Bayramı etkinlikleri, yaz ayları boyunca Mudurnu’ya bağlı diğer köylerde de kutlanacak. Her köyde farklı etkinliklerle sürecek olan bayramlar, hem yöresel kültürün yaşatılmasına hem de toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlıyor.




