Gençliğinden bu yana mesleğini sürdüren Yaprak, sadece bir aşçı değil, aynı zamanda yöresel lezzetlerin de koruyucusu konumunda. En çok tercih edilen yemeği ise haşlama et ve pilav; yanında yufka ve salatayla servis ediliyor.
Gürbüz Yaprak, yemeklerin sırrının içine katılan sevgi ve emek olduğunu belirterek, “Akyaka ve tüm köylerinde düğün yemeklerini ben yapıyorum. Ağaç ateşiyle yapıyorum. Çok güzel ve çok lezzetli oluyor” dedi.
Düğün sahipleri de Yaprak’ın hazırladığı yemeklerin hem lezzetli hem de doyurucu olduğunu vurgulayarak, bu nedenle başka aşçı arayışına girmediklerini söylüyor.
Sulakbahçe köyü ve çevresinde, Gürbüz Yaprak’ın kazandan çıkan yemekleri yıllardır düğünlerin ve özel günlerin unutulmaz bir parçası olmaya devam ediyor. 30 yıllık tecrübesiyle Yaprak, sadece yemek pişirmiyor, aynı zamanda yüzlerce ailenin mutluluğuna da ortak oluyor.




