Bu apartmandan yaralı olarak kurtulan 36 yaşındaki Fatma Seher Gökdemir, yaşadıklarını kaleme alarak “Hayatımın Şansız Hesabı” adlı kitabını yazdı. Deprem sırasında ayağından yaralanan Gökdemir, 22 saat boyunca enkaz altında sesini duyuramadı. Çığlıkları ekiplerce duyulduktan sonra yaklaşık 60 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Yaşadığı acılı süreç ve annesini kaybetmenin verdiği derin üzüntüyü kitabında anlatan Gökdemir, gelirin yarısını depremde öksüz, yetim ve kimsesiz kalan çocuklara bağışlamayı planlıyor.

“Annem yarım saat içinde hayatını kaybetti”

Gökdemir yaşadıklarını şöyle aktardı:
“Kaldığım apartman Ofis Sözel Apartmanıydı. Beni 22 saat sonra buldular. Fakat arama-kurtarma ekibinin çıkarıp bana yardımcı olması yaklaşık 2 buçuk günü buldu. En çok beni yaralayan şey ise annemi kaybetmek oldu. Annem, ilk yarım saat içerisinde can çekişerek hayatını kaybetti. Sadece annem değil. Komşularım da üst komşum da 4 aylık hamile olan ve 4 yaşında çocuğu bulunan Berfin de benden yardım istedi ama ne yazık ki hiçbirine yardımcı olamadım. Aileden sadece annemi kaybettim. Ben ise yaralı olarak çıktım” dedi.

Kitap, depremzedelerin sesi olacak

Sağ ayağından yaralanan ve uzun bir tedavi süreci geçiren Gökdemir, kitabını şöyle tanıttı:
“Yaşadığım acıları içime gömmek yerine kaleme aldım ve ‘Hayatımın Şansız Hesabı’ adını verdiğim kitabımda topladım. Bu kitap yalnızca benim yaşadıklarım değil, aynı zamanda depremzede olup kayıplar yaşayan, umudunu yitirmiş herkese bir ses, bir nefes olsun istedim. Benim için bu kitap, acının içinde umudu arayıp çıkarmak demektir. Çünkü yaşadığım onca zorluğa rağmen hala dimdik ayakta durabiliyorsam, bunu Rabbime ve kalemime borçluyum” şeklinde konuştu.

Görme Engelli Öğretmenin İlham Veren Hikâyesi
Görme Engelli Öğretmenin İlham Veren Hikâyesi
İçeriği Görüntüle

Basım için destek bekliyor

Kitabını bastırmak istediğini belirten Gökdemir, destek çağrısında bulundu:
“Kitabımı sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Basım aşamasında maddi zorluklar yaşıyorum. Eğer iş imkânı verilirse kendi kitabımı kendi kazandığım parayla basmak istiyorum. Bu kitabı yazmaktaki amacım yalnızca maddi destek görmek değil; bir işim olsun, çalışarak kendi kazandığım parayla ayakta durmak istiyorum. Sizden tek ricam bana doğrudan iş konusunda yardımcı olamasanız bile, kitabıma ortak olup sesimi duyurmama destek olmanızdır” dedi.

Kaynak: İHA