İmece usulü yürütülen lavanta üretiminde hasat dönemi başladı ve köylüler, topladıkları lavantalardan yağ çıkarıp kendi markalarıyla satarak elde ettikleri geliri köyün ortak giderlerinde kullanıyor.

Köy sakinleri lavanta yağlarını 50 millik şişelere doldurup 250 TL’den satışa sunuyor. Gelir, köyün eğitim, cami, su ve temizlik gibi ortak ihtiyaçları için değerlendiriliyor.

Köy Muhtarı Emrah Koç, üretim süreci hakkında şunları söyledi:
“Köyümüzde lavanta üretimi yapıyoruz. Hasat bu yıl iyi, geçen senelere göre çok verimli. Köylülerimizle birlikte üretip hizmette kullanıyoruz. Lavanta yağlarını çıkarıp toptan satmak yerine kendi logomuzla şişelere koyarak market fiyatının yarısına satarak gelir elde ediyoruz. Bunu da köyümüz için kullanıyoruz” dedi.

Görme Engelli Öğretmenin İlham Veren Hikâyesi
Görme Engelli Öğretmenin İlham Veren Hikâyesi
İçeriği Görüntüle

Öte yandan, köydeki hasadın bu yıl önceki dönemlere göre oldukça verimli geçtiği ve tamamlandığı belirtildi.

Kaynak: İHA