Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi’nde üretilen ve Antalya piyazının vazgeçilmez hammaddesi olan Çandır fasulyesinin ulusal bir marka haline gelmesini hedefliyor. Başkan Cem Kotan’ın bölge halkına verdiği söz doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, belediyeye ait 5 dönümlük alanda fasulye üretimi yapılarak hem üretim hem de üreticiler destekleniyor.

Başvuru ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, veri toplama ve analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından C2025/000251 numaralı ‘Coğrafi İşaret Başvurusu’nun gerçekleştirildiğini aktardı. Başvurunun Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanması halinde, Çandır fasulyesinin coğrafi işareti Konyaaltı Belediyesi adına tescillenmiş olacak.

“Mali Müşavirler Cezalandırılıyor!” Levent Deniz’den Sert Uyarı
“Mali Müşavirler Cezalandırılıyor!” Levent Deniz’den Sert Uyarı
İçeriği Görüntüle

Konyaaltı Belediyesi, coğrafi işaretin amacını ise “Belirgin niteliği, ünü veya diğer özellikleri ile kökeni bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü göstermek” olarak açıkladı. Ayrıca başvurunun, menşe adı olarak tescil edilmek üzere yapıldığı ifade edildi.

Kaynak: İHA