Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Haziran’da Adana’da 2 bin 294 adet konut satıldı. Haziran ayında satılan bu konut adedi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26,39 artış gösterdi.

Başkan Ali Demirçalı’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Dayanışma ve Kardeşlik Zamanı!”
Başkan Ali Demirçalı’dan Ramazan Bayramı Mesajı: “Dayanışma ve Kardeşlik Zamanı!”
İçeriği Görüntüle

HAZİRAN’DA EN ÇOK KONUT SATILAN 13. İL: ADANA

Adana Haziran ayında konut satışında illere arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Tekirdağ, Kayseri, Balıkesir ve Konya’nın ardından 13’üncü sırada yer aldı.

356 KONUT İPOTEKLİ SATILDI

Konut satış şekilleri incelendiğinde Adana’da satılan 2 bin 294 adet konutun 356’sı ipotekli olarak satıldı. Kalan 1938 adet konut ise diğer satış türleriyle el değiştirdi.

SATIŞLARIN ÇOĞU İKİNCİ EL

Adana’da konutların satış durumu ele alındığında satılan konutların 568’inin ilk satış olduğu görüldü. Geriye kalan 1726 konut ise ikince el satış olarak kayıtlara geçti.

Muhabir: ADİL DURMAZ