Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ezgi Elekarışmaz, grup adına yaptığı açıklamada, “Sokak ortasında, okulda, evinde, iş yerinde hayatından edilen her kadın bizim için güvensiz bir hayat demektir. Kadına yönelik şiddette hafifletici sebep olmamalıdır” dedi.

ADEO’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Elekarışmaz, kadın emeğinin giderek değersizleştirildiğini ve cezasızlık politikalarının şiddeti beslediğini vurguladı. Kadın cinayetlerinin artışına dikkat çeken Elekarışmaz, kadınları koruyan hukuki mekanizmaların “Hafifletici Sebepler” ile zayıflatıldığını belirtti. Kadınların yaşam hakkının temel bir insan hakkı olduğunu dile getirerek siyasi otoritenin bu konuda sorumluluğunu hatırlattı.

Ekonomik krizlerin kadın yoksulluğunu derinleştirdiğine değinen Elekarışmaz, ucuz iş gücü ve güvencesiz çalışma koşullarının kadınların emeğini değersizleştirdiğini ifade etti.

CHP’den Zeydan Karalar Açıklaması: “150 Günü Aştı, Kamu Vicdanı Yaralı!”
CHP’den Zeydan Karalar Açıklaması: “150 Günü Aştı, Kamu Vicdanı Yaralı!”
İçeriği Görüntüle

Elekarışmaz konuşmasında ayrıca toplumda fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik, cinsel, dijital, toplumsal ve kültürel şiddetin de kadınların yaşamını zorlaştırdığını belirtti. Sağlıkla ilgili konuların tabular nedeniyle açıkça konuşulamadığını, bu durumun kadınların ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmetini almasını zorlaştırdığını söyledi. Elekarışmaz, “Kadın Eczacılar Çalışma grubu olarak kadınların yaşadığı her türlü şiddet ve baskıya rağmen meslektaşlarımız, hastalarımız ve kendimiz için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: BÜLTEN