Adana’nın Şanlı Kurtuluşu İçin Tarihi Adım! 5 Ocak Platformu’ndan Vali Köşger’e Özel Sunum
Adana’nın Şanlı Kurtuluşu İçin Tarihi Adım! 5 Ocak Platformu’ndan Vali Köşger’e Özel Sunum
İçeriği Görüntüle

Olaydan saniyelerle kurtulan Aslan, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Olay, 8 Ekim günü merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, boşanma aşamasında olduğu eşinin babasının evine çakarlı bir otomobille gelen İbrahim Ç., kendisini polis olarak tanıttı. Ardından A.A. ve Bünyamin Aslan isimli çocukların üzerini aradı. Daha sonra aracına binip uzaklaşırken, kurusıkı olduğu öne sürülen tabancasıyla bir el ateş etti.

Silah sesinin ardından çevrede panik yaşanırken, o anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İhbar üzerine olay yerine gelen Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi kısa sürede yakaladı.

Şüpheliye trafik yönünden 260 bin lira para cezası uygulanırken, evinde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

“Mermi boynumun yanından geçti”

Olayda ölümden dönen 14 yaşındaki Bünyamin Aslan, “Biz sokakta oturuyorduk. Arkamdan bir araba geçerken silahını çekip ateş etti. Mermi boynumun yanından geçti. Sahte polis kimliğiyle gelmişti. Arabada çakar vardı, neredeyse polis aracı gibiydi. Aracın içinde silahlar da bulunuyordu. Daha sonra aracına binip kaçtı. Bizi korkutmak için ateş ettiler. Bu şahıs, ablamın boşanma aşamasındaki kocası. Bizi her gün tehdit ediyorlar. Olay sırasında çok korktum” dedi.

Yapılan araştırmada, İbrahim Ç.’nin yaklaşık 1.5 yıl önce Bünyamin Aslan’ın ablası M.A. ile evlendiği, ancak başka bir kadınla birlikte yaşamaya başladığı için M.A.’nın boşanma davası açtığı öğrenildi. Şüphelinin polis merkezindeki işlemleri sürüyor.

Kaynak: İHA