Ekosistemin en önemli bileşenlerinden biri olan ormanların korunması ve geleceğe aktarılması amacıyla yürütülen proje, iklim değişikliği, orman yangınları, kontrolsüz kentleşme ve insan kaynaklı tahribatlara karşı önemli bir adım olarak görülüyor.
İlk kez 2008-2017 yılları arasında uygulanan proje, 2024 yılında yeniden hayata geçirilerek Türkiye İş Bankası’nın ikinci yüzyılında da devam ediyor. Beş yıl içinde toplam 2,2 milyon fidan dikilmesi ve sonraki üç yılda da dikim alanlarının düzenli olarak bakımının yapılması hedefleniyor.
Projenin 22. durağı olan Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Kuzgun Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim törenine Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, Adana Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Karaisalı Orman İşletme Müdür Yardımcısı Erdal Toker, Türkiye İş Bankası Adana Bölge Müdürü Mehmet Yetim ve TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Özlem Tümenbatur’un yanı sıra öğrenciler ve bölge halkı katıldı.
Adana’da 25 Bin Fidan Doğaya Kazandırılıyor
“81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında Karaisalı ilçesinde, yüzde 42’si ormanlık alanlardan oluşan Kuzgun Mahallesi sınırlarında yer alan 25 hektarlık bölümde 25 bin fidan dikiliyor. Projenin ilk döneminde ise 2009 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Çokçapınar köyünde gerçekleştirilen dikimlerde 30 bin fidan toprakla buluşmuş ve düzenli bakımlar sayesinde bölgede zengin bir ekosistem oluşmaya başlamıştı.




