Adana’da uzun yıllardır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ercan Şimşek, Kozan ve Aladağ bölgelerinde beslediği 4 boynuzlu koçlarını bu yıl kurbanlık pazarına getirdi. Şimşek, farklı görünümleriyle dikkat çeken bu hayvanların dağda yetiştiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu hayvanların eti çok lezzetli”

“Bu 4 boynuzlu koçlar, yıllar önce dağda çiftleşen hayvanların soyundan geliyor. Yaklaşık 30 yıldır bu ırkı besliyorum. En yaşlısı 15 yaşında ve bu tür hayvanlar 20 yaşına kadar yaşayabiliyor. Eti oldukça lezzetlidir, çok kaliteli bir ettir. Şu anda ağırlıkları 80-90 kilo civarında ve fiyatları 25 bin liraya kadar çıkıyor,” ifadelerini kullandı.

Liderlik Akademisi Adana’da Kapılarını Açtı
Liderlik Akademisi Adana’da Kapılarını Açtı
İçeriği Görüntüle

Pazarda 4 boynuzlu koçları gören Murat Aydın ise şaşkınlığını gizleyemedi. Koçları ilk kez gördüğünü belirten Aydın, “İlk defa böyle bir hayvanla karşılaştım. Dört boynuzu olduğunu görünce çok şaşırdım. Ancak ben böyle bir hayvanı tercih etmem. Hem fiyatı yüksek hem de alışık olmadığımız bir ırk” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: İHA