Erdal Kavun, üç yıldır üst üste en büyük kurbanlıkları kendilerinin yetiştirdiğini belirtti. Bu sürecin oldukça zahmetli olduğunu dile getiren Kavun, “Buzağı olarak alıyoruz, yaklaşık iki buçuk yıl boyunca titizlikle bakıyoruz,” dedi. Simental cinsinin damızlık amaçlı özel olarak yetiştirildiğini ve her yıl pazara özel olarak getirdiklerini, kısa sürede de satıldığını aktardı.
Kavun, büyük tosunun yaklaşık 12 yıldır aynı kişi tarafından alındığını ifade ederek, “Buraya sadece ticaret için değil, aynı zamanda insanlara fayda sağlamak amacıyla da geliyoruz,” şeklinde konuştu.
Ayrıca, kurbanlık hayvan yetiştirmenin zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Kavun, hayvanların pazara gelmeden önce 4 ay boyunca kan testlerinden geçirildiğini ve ahırların karantinaya alındığını aktardı. Nakliye, çadır ve yem gibi masrafların da hayvan fiyatlarına yaklaşık 20 bin TL ek maliyet getirdiğini sözlerine ekledi.




