Festival, Giresun’un Depboy mevkiinden başlayan kortej yürüyüşüyle açıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı’nda halk oyunları gösterileriyle coşku doruğa ulaştı. Etkinlik alanında kurulan stantlarda ise Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Uygulama Oteli mutfak ekibi ve ünlü şefler tarafından hazırlanan yöresel tatlar katılımcılarla buluştu.

Yayla Ortasında Kültür Mucizesi: O Belde Şimdi Turist Akınına Uğruyor
Yayla Ortasında Kültür Mucizesi: O Belde Şimdi Turist Akınına Uğruyor
İçeriği Görüntüle

Yöresel Lezzetler Büyük Beğeni Topladı

Sakarca, galdirik, diken ucu kavurması, kara lahana ve bezelye kızartması gibi bölgeye özgü sebze yemeklerinin yanı sıra, fındık ezmeli kadayıf gibi tatlılar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivalde sunulan yemekleri değerlendiren yöre kadınları, “Bu yemekleri zaten evlerimizde pişiriyoruz. Ancak geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu tariflerin festivallerde daha da ilgi çekici hale geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Vali Serdengeçti: Giresun’un vejetaryen mutfağını tanıtıyoruz

Festival alanını gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise yaptığı açıklamada, “Bu gastronomi etkinliği, turizmden sağlıklı beslenmeye kadar birçok alana katkı sağlayacak. Aynı zamanda Giresun’un zengin vejetaryen mutfağını tanıtmak istiyoruz. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlediğimiz bu festivale Giresun’un yöresel mutfağını da dahil ettik” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, stantların gezilmesi ve vatandaşların yoğun katılımıyla devam ederken, festivalin sonraki günlerinde de farklı etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA