Şifa kaynağı olarak bilinen hünnap, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Güney Asya kökenli bu küçük ve yuvarlak meyvenin içinde tek bir çekirdek bulunuyor. Hünnap, kemikleri güçlendirmekten uykusuzluğa, kan dolaşımını düzenlemekten kalp sağlığına kadar pek çok fayda sağlıyor.
Tarla sahibi İsmail Acar, hünnap üretiminin zahmetli olduğunu belirterek, "Bu meyveyi dikeli 6 sene oldu. Ben yurt dışındaydım. Zor iş ama yapıyoruz. Şimdi şu anda tam hasat zamanı. Aşağı yukarı 4-5 hafta daha sürer. Soğuk vurursa bu meyve tamamen gider. Kalbe, her şeye çok faydası varmış. Faydası varmış, yararlı bir meyveymiş. Onun için biz de üretim yapıyoruz" dedi.
Güdül’de hünnap üretimi yapan bir diğer kişi Güldane Acar ise, "Sabahtan toplamaya başlıyoruz. Sonra tartıyoruz, hazırlıyoruz ve siparişler oluyor. Aslında bu meyve Türkiye genelinde hiç yokmuş. 10-15 sene önce dikilmeye başlanmış. Aslen Çin’den gelme bir meyve. Hayat meyvesi diyorlar. Sağlıklı olduğu için Çinliler bunu çok tüketiyor. Ama bol su olacak. Önemli olan o. Sulak yerde çok güzel büyüyor, güzel meyve veriyor" ifadelerini kullandı.




