SÜT ÜRÜNLERİNDE ÜRETİM ARTIŞI SÜRÜYOR
Mayıs ayında inek peyniri üretimi yüzde 2,3 artışla dikkat çekti. Aynı dönemde ayran ve kefir üretimi yüzde 11,9, yoğurt üretimi yüzde 7,8, içme sütü üretimi yüzde 8,8 ve tereyağı ile sadeyağ üretimi yüzde 22,6 oranında arttı.
Ocak-Mayıs döneminde ise süt ürünlerinde genel bir yükseliş gözlendi. İnek peyniri üretimi yüzde 1,2, ayran ve kefir üretimi yüzde 6,8, yoğurt üretimi yüzde 4, içme sütü üretimi yüzde 3,8 ve tereyağı ile sadeyağ üretimi yüzde 9,9 oranında arttı.
TOPLANAN SÜT MİKTARINDA AYLIK ARTIŞ
Nisan ayında 981 bin 30 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, Mayıs ayında yüzde 1,9 artarak 999 bin 348 tona yükseldi.
İÇME SÜTÜ ÜRETİMİNDE AZALMA
Mayıs ayında içme sütü üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 8,2 azalarak 142 bin 948 tondan 131 bin 232 tona geriledi.





