Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 30 bisikletli sporcu, Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Halisdemir’in kabrine doğru yola çıktı.
Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen anlamlı etkinlik, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda start aldı. Dron kameralarıyla havadan görüntülenen açılışta, sporcuların başlangıç anı renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Programa Arnavutköy protokolü ve çok sayıda vatandaş da katılarak sporculara moral verdi.
Sporcular, yolculukları boyunca uğrayacakları illerdeki şehitlikleri ziyaret edecek, bu şehitliklerden aldıkları toprakları Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine götürecekler. Bu yönüyle tur, sadece bir sportif etkinlik olmanın ötesine geçerek milli birlik ve beraberlik ruhunun canlı tutulduğu bir vefa yolculuğu niteliği taşıyor.
“Bu Tur, Bir Spor Faaliyeti Değil, Vefa Hareketidir”
Etkinliğin açılışında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, turu bir vefa örneği olarak değerlendirdi. Başkan Candaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:
“Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada bizimle olduğunuz için çok mutluyuz. Bildiğiniz gibi bu bisiklet turu sadece spor değil, aynı zamanda bir vefa yolculuğu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz kahramanımız Şehit Ömer Halisdemir’in hatırasını yaşatmak için Türkiye’nin dört bir yanından geldik. Bu yolculuk, milletimizin birliğinin ve direncinin göstergesi. Bu topraklarda özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz şehitlerimizi unutmamak, hatıralarını genç kuşaklara aktarmak hepimizin görevi. Tur boyunca farklı illerden geçeceğiz, her şehirde şehitlikleri ziyaret edip oradan aldığımız toprakları Niğde’ye, Ömer Halisdemir’in kabrine götüreceğiz. Bu anlamlı yolculuğa destek veren kurumlara, belediyelere, derneklere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu turu sadece bir spor faaliyeti olarak değil, aynı zamanda kardeşlik, dayanışma ve vefa hareketi olarak görüyoruz. Yolumuz uzun ama kalbimiz de bir o kadar güçlü. Tüm katılımcılara kazasız belasız bir yolculuk diliyorum. Allah hepinizden razı olsun.”
Arnavutköy’de başlayan bu özel tur, sadece Şehit Ömer Halisdemir’in değil, tüm 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatmak ve genç nesillere aktarmak adına anlamlı bir adım olarak öne çıkıyor.




