Yöresel ürünler ve hediyelik eşya satan işletmeciler için Adana Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Festivali’nde Siirt Pervari Balı dikkat çekti.

Adana’da Hatalı Park Denetimi: Araçlar Çekiciyle Kaldırıldı
Adana’da Hatalı Park Denetimi: Araçlar Çekiciyle Kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

“KATKI MADDESİ OLMAYAN ŞİFALI BAL”

Festivalde stant açan ve Pervari Balı satan Mustafa Çiçek, “Ballarımız kendi mahsulümüz. Kendimiz üretiyoruz. Ürünlerimizi Adana’ya indirimli bir şekilde getirdik. Diğer ballardan farkı yüksek rakımlardaki endemik bitki çeşitliğinden ve coğrafyanın güzelliğinden dolayı. Bu bal geçmiş dönemlerde Osmanlı zamanında bile şifa niyetine tüketilen bir bal olarak geçer. Endemik bitkilerle değerlenen bir bal. O yüzden şifası en yüksek olan ballardan bir tanesidir. Arılarımıza besleme zamanında mecbur biz bal bırakıyoruz. O yüzden katkı maddesi yok.” dedi.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

Vatandaşların çok da bilmediği arı ekmeğini de anlatan Çiçek şunları söyledi:

“Arının polen ve arı sütünün birleşmesiyle elde ettiği ve yavrusu için hazırladığı bu üründen bahsetmek istiyorum. Arı bunu peteklerin gözeneklerine atarak yavrusuna ekmek olarak çıkartır. Yavrusu bunu yediğinde güç kazanıyor. İnsanda ise bağışıklık sistemini iki kat daha güçlü hale getiriyor. Her derde deva olarak bilinen bir üründür. En az arı sütü kadar değerli bir ürün. Polen biliniyor ama arı ekmeği çok bilinmiyor.”

Muhabir: ADİL DURMAZ