Konuya ilişkin açıklama, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nden geldi. ASKİ, söz konusu bölgede yalnızca yağmur suyu deşarjı yapıldığını ve iddialarda yer aldığı gibi Seyhan Nehri’ne herhangi bir atık su bırakılmadığını vurguladı.

Açıklamada ayrıca, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin ciddi oranda düştüğü hatırlatıldı. Seyhan Nehri’ndeki suyun durağan hale gelmesi veya nehre su bırakılması konusunun ise Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yetki ve sorumluluğunda olduğu ifade edildi. ASKİ’nin bu konuda herhangi bir tasarruf yetkisi bulunmadığı belirtildi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından söz konusu bölgede yalnızca yağmur suyu deşarjı yapılmaktadır. İddia edildiği gibi Seyhan Nehri’ne herhangi bir atık su bırakılmamaktadır.
Ancak tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Adana’da da ciddi şekilde kuraklık yaşanmakta, barajlardaki doluluk oranı önemli ölçüde azalmaktadır. Seyhan Nehri’ndeki suyun durağan hale gelmesi ya da nehre akışı sağlayacak şekilde su verilmesi konusu Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yetki ve sorumluluğundadır. Bu konuda ASKİ’nin herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.
ASKİ Genel Müdürlüğü, tüm çalışmalarını çevre ve halk sağlığına duyarlı biçimde yürütmeye devam etmektedir.”

“Trafik Güvenliği Değil, Gelir Tuzağı!” Orhan Sümer’den Çarpıcı Trafik Cezası Uyarısı
“Trafik Güvenliği Değil, Gelir Tuzağı!” Orhan Sümer’den Çarpıcı Trafik Cezası Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Açıklama, "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesiyle sona erdi.

Kaynak: BÜLTEN