Etkinlik, üniversitenin Mithat Özsan Amfisi’nde akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinliğin açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keskin yaptı. Prof. Dr. Keskin, savunma sanayisindeki yerli üretim oranının büyük bir hızla arttığını belirterek, geçmişte bu oranının sadece yüzde 20 civarında olduğunu, günümüzde ise yüzde 80 seviyelerine ulaştığını ifade etti. 2025 yılı için yüzde 85 oranının hedeflendiğini de sözlerine ekleyen Keskin, savunma sanayisinde gençler için önemli fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

“Savunma sanayi denince akla sadece silahlar gelmesin, bu sektör çok daha geniş bir alanı kapsıyor” diyen Prof. Dr. Keskin, savunma sanayisinin tekstilden otomotive, mühendislikten yazılım sektörüne kadar pek çok farklı alanı etkilediğini belirtti. Ayrıca, bu sektörde çalışanların yüksek maaşlar aldığını ve gençlerin diğer sektörlerde çalışmak yerine savunma sanayiinde görev almayı tercih ettiğini de dile getirdi.
Etkinlik, savunma sanayisine dair güncel gelişmelerin, yeni projelerin ve gelecek hedeflerinin paylaşıldığı sunumlarla devam etti.




