Türkiye sarımsak üretiminin yaklaşık yüzde 22’si Araban’dan karşılanırken, 8 bin tarım işçisi hasatta görev alıyor. Kurban Bayramı öncesinde tamamlanması planlanan hasatta, bu yılki yüksek rekolte çiftçilerin yüzünü güldürüyor.
Sıcak havalara rağmen sabah erken saatlerden akşam mesai bitimine kadar tarlada çalışan işçiler, sarımsakları toplayıp kasalara yerleştiriyor ve günlük yevmiyelerini alıyor.
Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme, üretimin yüzde 50 arttığını ve bölgenin Türkiye’nin önemli sarımsak tedarikçisi olduğunu belirtti. Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun ise, bölgenin iklim ve toprağının sarımsağın kalitesini artırdığını, ürünün uzun raf ömrüyle yurt dışına da ihraç edildiğini söyledi.





