Çukurova’dan Dünyaya! Sunar Mısır’ın Ar-Ge Ürünleri Paris’i Salladı
Çukurova’dan Dünyaya! Sunar Mısır’ın Ar-Ge Ürünleri Paris’i Salladı
İçeriği Görüntüle

Özellikle Karaağaç kırsal mahallesi ve ova bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen domatesler, tarlalardan traktör kasalarına toplanarak rampalarda kamyonlara yükleniyor ve çevre illerdeki salça fabrikalarına gönderiliyor. Salçalık domatesin kilosu rampada 4 TL’den, kasalık sofralık domates ise 8-10 TL’den alıcı buluyor.

Üreticiler, yüksek verime rağmen artan girdi maliyetlerinin kendilerini zorladığını ifade ederek, fiyatların maliyetleri karşılamasını beklediklerini belirtiyor. Geçen yıl zarar eden çiftçiler, bu yıl da maliyetlerle gelirlerin eşit olacağını dile getiriyor. Hasat döneminde Sındırgı’ya çevre illerden çok sayıda tarım işçisi geliyor ve toplama işlemi sabah erken saatlerden gün batımına kadar sürüyor.

Etli ve sulu yapısıyla dikkat çeken uzun Sındırgı domatesleri, özellikle salça ve sos yapımında tercih ediliyor. Hafta sonları kurulan Sındırgı Pazarı’nda üreticiler ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırıyor. Pazarda salçalık domatesin yanı sıra ata tohumundan üretilen pembe domatesler de satışa sunuluyor.

Sındırgı domatesinin marka değeriyle öne çıktığını belirten üreticiler, "Türkiye’nin en kaliteli salçalık domatesi Sındırgı’da yetişiyor" diyerek ürünün değerine vurgu yaptı. Üretici Ali Yılmaz, "Sındırgı’da hasadımız başladı. Domatesimizin kilosu 4 lira. Kasalık ise 8 lira. Üretici olarak bizler memnun değiliz" dedi.

Kaynak: İHA