CHP’den Zeydan Karalar Açıklaması: “150 Günü Aştı, Kamu Vicdanı Yaralı!”
CHP’den Zeydan Karalar Açıklaması: “150 Günü Aştı, Kamu Vicdanı Yaralı!”
İçeriği Görüntüle

Kentte yetiştirilen ejder meyvesi, mango, avokado, muz ve yaban mersini gibi ürünler, tarım fuarında sergilendi. Tropik meyveleri tadan ziyaretçiler, bu ürünlerin Adana’da yetiştiğini öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Adana’da iklim değişikliğinin etkisiyle ürün çeşitliliği her geçen yıl artıyor. Bir dönem “pamuk ayağı” ile anılan kentte, artık binlerce dönüm narenciye bahçeleri ve buğday tarlalarının yanı sıra tropik ürünlerin ekimi de yaygınlaşıyor.

Yüreğir Ziraat Odası standında sergilenen tropikal meyveler ve narenciye ürünleri, fuarı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Ejder meyvesi, avokado, muz ve mango gibi ürünlerin Adana’da yetiştirildiğini öğrenen ziyaretçiler, bu duruma hayret etti.

"Pamuk ağaları eskiden gündeme gelirdi, o devir kapandı"

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın tarımsal yapısının değiştiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Adana’nın ürün çeşitliliği çok fazla. Türkiye narenciye üretiminin yüzde 40’ı Adana’da üretiliyor. Tropikal ürünlerin son yıllarda üretimi arttı. Adana’da her geçen gün sera ekimi artmakta. Pamuk ağaları eskiden Adana’da gündeme gelirdi ancak o devir kapandı. Adana yavaş yavaş tropikal ürünlere dönüyor, bu ürünlerin Adana’da yetiştiğini görenler şaşırıyor.”

Vatandaşlardan Melek Didem Demirci ise tropik ürünlerin Adana’da yetiştiğini bilmediğini belirterek, “Adana’da normalde narenciye ünlüyken böyle tropik ürünleri görmek beni şaşırttı. Tatlarına da baktım ve çok beğendim. Adana’da yetiştiğini bilmiyordum, şimdi öğrendim.” dedi.

Kaynak: İHA