Adana’da eğitim düzeyi en yüksek ilçe olan Çukurova’nın üniversite mezunu genç işsizlerin en yoğun olduğu bir konuma geldiğinin altını çizen Başkan Özsoy, “Ülke genelinde yapılan bir araştırmada ev genci diye bir kavram ortaya çıktı. 5 milyon civarında genç, iş bulma umudunu kaybetmiş, iş aramaktan vazgeçmiş ya da aradığı halde iş bulamamış. Sadece evde oturan milyonlarca genç var. İşte, Adana’da üniversite mezunu işsizlerin en çok olduğu ilçelerden biri de iktidarın yanlış politikaları nedeniyle Çukurova oldu.” dedi.
“ÇUKUROVA’DA YOKSULLUK HIZLA YAYILIYOR”
Adana’nın en elit ilçelerinden biri olan Çukurova’da ağırlıklı olarak orta gelirli ve emeklilerin yaşadığını söyleyen Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy, “Çukurova’da, artık yoksulluk da hızla yayılmakta. Genç işsizliğin yanı sıra yaşanan yoksulluk manzaralarına da tanık oluyoruz. Artık Büyükşehir Belediyesi ekmek büfelerinde emekliler kuyruk oluşturmaya başladı. Eskiden ucuz ekmek büfeleri önünde böyle yoğunluk yoktu ama artık var.” diye konuştu.
“DURUMU HUKUKLA AÇIKLAYAMIYORUZ”
30 Haziran’a ertelenen CHP'nin 38. Kurultayı iptal davasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Özsoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Mahkemeler ilk duruşmada hukuki uyuşmazlığı tespit ederler. Uyuşmazlığın mutlak butlan talebi olduğuna yönelik bir tespit yapılmış. 30 Haziran’a duruşma günü vermiş. Mevcut davayı hukuk içinde adlandırmak mümkün değil. Hukukla açıklayamıyoruz. Hukuken böyle bir davanın başka bir güne verilmesi de mümkün değil. Bunun süre aşımından reddedilmesi hatta açılmaması lazımda. Türkiye’de yargı o kadar siyasallaşmış olduğu için, hukuk siyaseti dizayn aracı haline getirmiş olduğu için her şey olabiliyor. Davanın hukuksal dayanağı yok, hukuki çerçeve içinde verilebilecek bir karar da yok ortada. Reddedilmesi lazım. Tüm zorlamalara rağmen Haziran ayı sonunda bundan ret kararı çıkacağını düşünüyorum.”
“YARGIYA GÜVEN SON SIRALARDA”
Özellikle Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte tüm kurumların erozyona uğradığını savunan CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy, tüm kurumlara karşı bir güven eksikliği yaşandığını ama yargının ilk üçte yer aldığını söyledi.
Türkiye’de yargıya olan güvenin en son sıralarda yer aldığını savunan Özsoy konuşmasına şöyle devam etti:
“Uluslararası hukuk endekslerine de baktığımızda geriye gidişin en hızlı olduğu yer yargı sistemi. Her şey siyasallaştırılmış ve bağımsızlığını yitirmiş yargı üzerinden dizayn edilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanı adaylığını bile bunun üzerinden kendileri belirlemeye çalışılıyor. Siyasi partiler ve muhalefet üzerinde Demokles’in kılıcı gibi siyasallaştırılmış yargıyı ellerinde tutuyorlar.” dedi.
“ADANA’YA GİZLİ YA DA AÇIK CEZALANDIRMA VAR”
Adana’nın, iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle her geçen gün biraz daha geriye gittiğini söyleyen Başkan Özsoy şunları söyledi:
“Objektif gözle baktığımız zaman ülkenin durumu kötüye gidiyor ama Adana’nın durumu daha da kötüye gitti. Hem Suriye iç savaşından en çok etkilenen şehirlerinden biri olduk, hem tarım ve sanayi politikalarından olumsuz etkilenen bir kent olduk. Türkiye’de ilk dörtte olan Adana, şimdi ilk onda değil. Aldığı göç kadar yatırım alamadı. İşsizlik ve yoksulluk aldı başını gitti. Gizli ya da açık bir cezalandırma var.”





